روغن زداها و پاک کنندههای صنعتی چگونه کار میکنند؟

نقش پاکسازی و چربی زدایی

وظیفه تمیز کردن صنعتی و چربی زدایی طیف گسترده ای از کاربردها را در تقریباً هر صنعت قابل تصوری، به ویژه در محل شستشوی وسایل نقلیه سنگین، قطارها و هواپیماها، پوشش می دهد. نظافت منظم بخش مهمی از رژیم های نگهداری صنعتی است و فقط حفظ ظاهر نیست. تمیز نگه داشتن تجهیزات، وسایل نقلیه و فضاهای کاری بخش جدایی ناپذیر مراقبت از زیرساخت های حیاتی و همچنین حفظ یک محیط کار ایمن و سالم است.

انواع کثیفی و تاثیر آن بر انتخاب چربی زدا

به زبان ساده، «کثیف کردن» هر ماده ناخواسته ای است که یک شی را می پوشاند. در حالی که این می تواند تقریباً به معنای هر چیزی باشد، می توان خاک را به دو دسته تقسیم کرد:

 

کثیفی آلی هر چیزی است که از مواد زنده (از جمله سوخت‌های فسیلی) مانند نفت، فرآورده‌های نفتی، گریس، چربی‌ها، پروتئین‌ها و مواد زنده به دست می‌آید.

خاک غیر آلی معمولاً شامل موادی مانند رسوب، مواد معدنی، خاک رس، خاک و زنگ می باشد.

اکثر کارهای نظافت صنعتی مستلزم حذف خاک های مخلوط است که ترکیبی از مواد آلی و غیر آلی است. در این شرایط، آلاینده‌های آلی مانند روغن و گریس روی تجهیزات جمع می‌شوند که با گرد و غبار، کثیفی و سایر مواد پیوند می‌یابند.

به همین دلیل نظافت صنعتی تمرکز بالایی بر چربی زدایی و برداشتن روغن ها از سطوح به همراه آلاینده هایی دارد که به دام می اندازند. بنابراین، بیشتر کارهای نظافت صنعتی به بهترین شکل به عنوان کارهای چربی زدایی صنعتی تعریف می شوند.

 

چربی گیرهای صنعتی سنتی

چربی‌ زداهای صنعتی سنتی بر پایه ترکیبی از مواد تشکیل شده‌اند که در درجات مختلف با هم ترکیب می‌شوند تا اثر پاک‌کنندگی/چربی‌گیری مورد نظر را به دست آورند. برخی از این مواد می توانند عوارض جانبی قابل توجهی مانند آسیب به تجهیزات یا آلودگی فاضلاب ایجاد کنند.

این اجزای معمولی مشکل ساز عبارتند از:

 

سازندگان

بازدارنده ها

عوامل کیلینگ

عوامل توقیف کننده

صابون سازها

امولسیفایرها

اسیدهای معدنی قوی

قلیایی های قوی

فرآورده های نفتی

این مواد هر کدام دارای درجات مختلفی از سمیت و خطرات فیزیوشیمیایی مرتبط با آنها هستند.

 

چربی زدای اسیدی و قلیایی

چربی زدای اسیدی و قلیایی از طریق واکنش های شیمیایی تهاجمی، روغن ها و دیگر خاک ها را از بین می برند. در حالی که این واکنش‌ها می‌توانند در چربی‌زدایی سطوح مؤثر باشند، اما می‌توانند به راحتی به سطح در حال تمیز کردن نیز آسیب برسانند. آنها همچنین می توانند خطر سوختگی برای کارگران ایجاد کنند و به محیط زیست آسیب بزنند.

 

سورفکتانت ها و حلال های سمی

بسیاری از چربی‌گیرها حاوی سورفکتانت‌ها و/یا حلال‌های سمی و مضر برای محیط‌زیست هستند که می‌تواند به افراد و محیط‌زیست آسیب برساند. به عنوان مثال، بوتیل سلوسولو، یک ماده اولیه در بسیاری از چربی‌زدای‌های محبوب امروزی است. با این حال، به خوبی شناخته شده است که برای انسان بسیار مضر است. بسیاری از حلال‌های سمی دیگر در داخل روغن‌زدایی‌ها پنهان شده‌اند که امروزه مورد استفاده رایج قرار می‌گیرند.

 

امولسیون کننده چربی زدایی و مشکلات فاضلاب

یکی از بزرگترین مشکلات چربی‌گیرهای سنتی امولسیون کردن است. امولسیفایرها روغن را از سطوح جدا می کنند و آنها را برای مدت طولانی در مخلوط آب نگه می دارند. در حالی که این می تواند یک روش موثر برای چربی زدایی باشد، اما حجم زیادی از فاضلاب بسیار آلوده را به جا می گذارد که بدون پردازش گران قیمت قابل دفع نیست. فاضلاب تولید شده توسط امولسیون کننده ها حاوی غلظت بالایی از هیدروکربن های سمی است. از آنجایی که این هیدروکربن‌ها به‌طور مؤثری با آب مخلوط می‌شوند، بسیار «بیولوژیکی» می‌شوند، به این معنی که به راحتی توسط گیاهان و حیوانات – به‌ویژه جانداران دریایی – بلعیده می‌شوند. در اکثر کشورها مقررات سختگیرانه ای در مورد میزان هیدروکربن مجاز در فاضلاب وجود دارد. تقریباً در همه موارد، یک چربی‌زدای امولسیون‌کننده، فاضلابی تولید می‌کند که مشمول این مقررات نمی‌شود.

 

فناوری جدید و ایمن در چربی‌گیرهای صنعتی

پیشرفت در فناوری شیمیایی منجر به توسعه چربی‌گیرهای صنعتی شده است که بر مشکلات مربوط به محصولات سنتی غلبه می‌کنند. روغن‌زدایی‌های جدید و مؤثرتری در حال حاضر در دسترس هستند که به جای مواد پتروشیمی، از مواد گیاهی مشتق می‌شوند. پیشرفت‌ها در فناوری سورفکتانت‌ها همچنین نیاز به بسیاری از مواد مشکل‌ساز موجود در چربی‌گیرها را برطرف کرده است که می‌تواند بر کیفیت فاضلاب تأثیر بگذارد و محیط‌زیست را در معرض خطر قرار دهد. جدای از تاثیرات زیست محیطی، انتخاب صحیح چربی‌گیر می‌تواند تاثیر زیادی و مستقیم بر هزینه‌های فرآوری فاضلاب داشته باشد.

 

چربی زدای سریع و غیر سمی بر پایه زیستی

چربی‌ زداهای صنعتی سنگین در حال حاضر در دسترس هستند که در واقع مؤثرتر از محصولات سمی و خطرناکی هستند که جایگزین می‌شوند. چربی‌گیرهای غیر سمی و سریع شکسته که خاک‌های مبتنی بر روغن را بدون ایجاد امولسیون بلند می‌کنند، راه‌حل اصلی برای چربی‌گیری صنعتی ایمن و سازگار با محیط زیست هستند. این چربی‌زدای‌های زیستی که از مواد طبیعی مشتق شده‌اند، برای کارگران بی‌خطر، سازگار با محیط زیست هستند و با جداسازی کامل روغن و سایر هیدروکربن‌ها در جداکننده‌های آب روغن، منجر به کیفیت بهتر فاضلاب می‌شوند.